top of page

(S)expert anno 2020

T2T

Digitaal (S)expert
Praten over seks en relaties in een digitale wereld

Van schoonheidsidealen tot genderstereotypen in de reclame, van online flirten tot grooming, van naaktfoto’s delen tot porno bekijken… 


Een belangrijk deel van de leefwereld van kinderen en jongeren speelt zich online af. Ook op het gebied van relaties en seksualiteit. Maar zijn onze kinderen en jongeren wel mediawijs genoeg om de valkuilen van deze flitsende, snelle en vaak anonieme wereld te ontwijken? En hoe kunnen wij hen wegwijs maken in de zoektocht naar een correct evenwicht tussen wat on-en offline gebeurd?

VOORMIDDAG

We geven je tijdens de voormiddag actuele info over jongeren, seksualiteit en nieuwe media. We geven je tips over hoe je het thema kunt inpassen in een bredere relationele en seksuele vorming en laten je kennismaken met - online - didactisch materiaal om in je lessen of gesprekken te gebruiken. En wat als het fout gaat? Aan de hand van het Sensoa Vlaggensysteem bieden we je onmiddellijk toepasbare handvatten om (online) seksueel grensoverschrijdend gedrag correct te kunnen inschatten en gepast te reageren.

NAMIDDAG

Na de middag beland je in ons Digicafé: we laten je kennis maken met nieuwe, gekende of verrassende didactische materialen om je gesprek of lessen over relaties en seksualiteit te ondersteunen. Je gaat praktisch aan de slag met deze materialen en je steekt samen met je collega’s een workshop of gesprek rond relaties of seksualiteit in elkaar, afgestemd op de noden van de doelgroep waar je dag in dag uit mee aan de slag gaat. We begeleiden je in het opstellen van een solide RSV programma en maken ruimte voor jouw praktijkvragen.
 

bottom of page