top of page

Project "Mijn lijf, mijn liefde"
(Hope for Girls)

Mijn lijf, mijn liefde is een project van het Vormingscentrum CGSO, Centrum voor Geboorteregeling en Seksuele opvoeding, ondersteund door het Fonds ‘Hope for Girls’ (Koning Boudewijnstichting).

 

‘Hope for Girls is een fonds die ontstaan is door initiatiefneemsters Lieve Blancquaert en Annemie Struyf. ‘Hope for Girls’ is ontstaan in Kenia in de strijd tegen vrouwelijke genitale verminking. ‘Hope for Girls’ heeft dan ook de Europese Burgerschapsprijs 2017 gekregen. 

Dit fonds wil dit jaar projecten ondersteunen in Vlaanderen en Brussel die de aandacht vestigen op de problematiek geweld tegen vrouwen en projecten die kwetsbare meisjes/vrouwen ondersteunen. ‘Hope for Girls’ heeft 16 verschillende projecten geselecteerd waaronder het project van het CGSO, “mijn lijf, mijn liefde”. 

Met dit project “Mijn lijf, mijn liefde” willen wij workshops organiseren om met meisjes in bijzondere jeugdzorg te praten over lijf en liefde en hen zo de nodige kennis, vaardigheden en attitudes bij leren. Zo kunnen ze een gezond visie ontwikkelen op vlak van intimiteit en seksualiteit. 

Dit project zal in residentiele settingen voor meisjes, vrouwen plaats vinden. Het is voor ons belangrijk dat dit project een duurzaam karakter heeft en daarom zullen we ook de begeleiders van meisjes/vrouwen in een residentiele setting gaan ondersteunen om met deze doelgroep te gaan praten over deze thema’s. Wanneer er dan nieuwe meisjes/vrouwen doorstromen in residentiele settingen kunnen de begeleiders hen daarin blijven begeleiden en ondersteunen. 

Voor dit project hebben wij van het fonds ‘Hope for Girls’ een budget van 6000 euro gekregen. Dit Project zal over twee jaar lopen. 

Bent u geïnteresseerd in dit project en wenst u als residentiele setting deel te nemen aan de workshops van ‘Mijn lijf, mijn liefde’? Stuur dan een mail via info@cgsobrugge.be

Wij blijven u ook op de hoogte houden over dit project via onze website en via onze facebookpagina. 
 

bottom of page