top of page

Doe Normaal! 

T2T

Doe normaal!
Seksualiteit bespreekbaar maken in socio-cultureel diverse groepen

Sven heeft al jaren een relatie met een jongen, maar weet niet hoe hij dit aan zijn streng katholieke ouders, die homoseksualiteit afkeuren, moet vertellen. 


Fatima weigert om deel te nemen aan de gemengde zwemlessen.

 

Stan gaat ieder jaar met zijn ouders op vakantie naar een naturistencamping en vertelt hier honderduit over op de speelplaats.

 

De ouders van Faith sturen een boze brief aan de directie wanneer ze horen dat hun dochter op school les kreeg over het gebruik van voorbehoedsmiddelen en anticonceptie.

Onze maatschappij wordt steeds diverser. Het CGSO reikt je in deze interactieve workshop tips en tricks aan om met socio-cultureel diverse groepen te werken rond relaties en seksualiteit. Hoe praat je met jongeren met zeer uiteenlopende achtergronden over dergelijke intieme onderwerpen? Hoe kun je hen maatschappelijke waarden en normen aanreiken zonder afbreuk te doen aan hun eigen identiteit en integriteit? En wat is nu eigenlijk ‘normaal’?


In deze workshop geven we je zowel theoretische achtergrondinformatie mee alsook praktische handvatten. En we stellen je enkele laagdrempelige, gebruiksklare methodieken en spellen voor om zelf aan de slag te gaan rond thema’s zoals veilig vrijen, weerbaarheid, grensoverschrijdend gedrag, enz. 

  • Je krijgt duidelijke leerlijnen aangereikt voor het opmaken van een aangepast RSV-programma

  • Je krijgt tips over hoe je maatschappelijke waarden rond relaties en seksualiteit kunt meegeven, zonder dat deze normerend hoeven te zijn.

  • Je maakt kennis met een aantal methodieken en materialen om in de les te gebruiken, zelfs in groepen met een beperkte kennis van de Nederlandse taal.

  • Je wisselt kennis en ervaringen uit met collega’s en gaat samen actief op zoek naar methodieken die voor jou onmiddellijk toepasbaar zijn.

  • We maken ruimte voor jouw praktijkvragen.

logo west-vlaanderen provincie
bottom of page